Weetjes

Elektrische wagens zijn niet nieuw

Robert Anderson maakte in 1832 al een koets aangedreven door elektrische energie uit batterijen. Maar de eerste echte elektrische wagen was er eigenlijk in 1884. Het voertuig werd ontworpen en gebouwd door Thomas Parker, een Londense uitvinder die ook verantwoordelijk was voor het elektrificeren van de verhoogde tramlijnen in de stad. Zijn auto werd aangedreven door zeer krachtige en heroplaadbare batterijen. Zijn bedoeling was dan ook om milieuvriendelijke wagens op de wegen te brengen. Helaas is meer dan een eeuw later Parkers visie nog niet helemaal werkelijkheid geworden. (Bron: Proximus)

Ze waren super populair begin 20ste eeuw

Eind 19de eeuw en begin 20ste eeuw werden elektrische bolides steeds handiger, ze werden zowel eenvoudiger om te besturen als comfortabeler dan de voertuigen op benzine. Tienduizenden elektrische wagens werden tijdens deze periode verkocht en alle taxi’s in Manhattan werden zelfs elektrisch aangedreven. Maar de verkoop daalde weer wanneer geoptimaliseerde brandstofwagens hun opmars maakten. Beter ontwikkelde verbrandingsmotoren zorgden er namelijk voor dat benzine opnieuw een handige optie werd. (Bron: Proximus)

Elektrische auto’s zijn temperatuurgevoelig

De accu van een elektrische auto werkt het beste bij een temperatuur van ongeveer 20-21°C. Extreme hitte of kou kunnen het bereik van de accu beperken, zeker als tijdens die hitte of kou ook nog respectievelijk de airconditioning of de verwarming gebruikt worden. Houd in die gevallen rekening met 30% minder bereik. (Bron: Proximus)

Ze zijn zwaarder dan benzinewagens, maar stiller

Het extra gewicht van een elektrische wagen komt door diens batterijen. Maar doordat de auto geen motor heeft, is hij wel ongelofelijk stil en heb je geen last van een storend geluid. Wist je trouwens dat een elektrische wagen heeft geen uitlaatpijp heeft? Waarom zou hij? (Bron: Proximus)

Er zijn verschillende type wagens

Globaal gezien zijn er drie types auto’s die geheel of deels op elektrische stroom kunnen rijden. Die met alleen een elektromotor, de types voorzien van een elektromotor met range extender en de plug-in hybrides. Volledig elektrische auto’s hebben uitsluitend een elektromotor. Er hoeft dus geen dure brandstof in. Elektrische auto’s met een range extender rijden ook volledig op stroom. Met dit verschil, dat er een kleine brandstofmotor aan boord is voor wanneer de stroom op dreigt te raken. Die brandstofmotor drijft niet de wielen aan, maar laadt de accu op. Een hybride auto tenslotte heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. Als je de accu’s ook aan het stopcontact kunt opladen, spreken we van een plug-in hybride. (Bron: Proximus)

Samengevat:
> Hybride

Benzinemotor + elektrische motor
Een hybride voertuig rijdt op een combinatie van beide en wisselt moeiteloos tussen een benzine en een elektrische motor.
Een hybride voertuig kan niet aangesloten worden aan een laadstation

> Plug-In Hybride

Benzinemotor + elektrische motor
Een plug-in hybride is een geavanceerde hybrid die wel opgeladen kan worden aan een laadstation.

> Vol-Elektrisch

Geen benzine, volledig elektrisch
Een vol-elektrisch voertuig wordt voledig aangedreven door een oplaadbare accu. Dit betekent dat je nooit meer een druppeltje benzine of olievervanging nodig hebt. Een vol-elektrische voertuig dient aangesloten te worden aan een laadstation voor een volle accu.

De kostprijs van batterijen neemt af

De kostprijs van batterijen daalt al enkele jaren. Een goede zaak voor de gebruiker als voor de constructeur, die elektrische auto’s goedkoper in de markt kan zetten. Sommige experts denken dat de prijs over zeven jaar gedeeld zal worden door drie. (Bron: Vroom.be)

Elektrische auto’s kunnen als generator worden gebruikt bij stroompannes

Nissan heeft bijvoorbeeld een Leaf die intelligent met je huis kan communiceren. Afhankelijk van je vertrekuur en de vraag naar elektriciteit van je huis, kan de auto stroom naar je huis sturen. Zijn batterij zou een klassiek Japans huis ongeveer twee dagen van stroom kunnen voorzien. (Bron: Vroom.be)

Onderhoud is bijzonder goedkoop

Bij elektrische auto’s zit de technologie in de brandstof, bij klassieke auto’s in de motor. De batterijen zijn de meest complexe onderdelen, niet de motor. Geen olie, geen koppeling, weinig bewegende onderdelen, geen filters en een symbolisch onderhoud dat zich beperkt tot ruitenwissers, remschijven en enkele ophangingsonderdelen. Wanneer die versleten zijn, uiteraard … (Bron: Vroom.be)

Electricea
Dronckaertstraat 444
B-8930 Lauwe
Belgium

T +32 56 75 32 10
info@electricea.be