alle blogs

Laden in Europa

Algemeen

 

Laden in heel Europa met de gratis Electricea laadpas en laadapp

 

Per 1 december is het in Nederland verplicht voor elke provider om aan gebruikers de laadtarieven te tonen. De Electricea app is in november hierop voorbereid en toont alle tarieven die CPO's aan ons doorgeven. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft aangekondigd hierop actief te gaan controleren.

 

Electricea heeft al geruime tijd een app beschikbaar voor iOS en Android waarin de laadpassen kunnen worden beheerd, laadtransacties kunnen worden geraadpleegd en via een kaart laadstations kunnen worden opgezocht in heel Europa. Omdat we van mening zijn dat we zo transparant mogelijk moeten communiceren met onze klanten, zijn we direct aan de slag gegaan om de app aan te passen, toen we de informatie ontvingen dat de Nederlandse overheid EV rijders meer inzicht wil geven in de tarieven. Overigens zijn wij daarvan groot voorstander, omdat we niet houden van verrassingen achteraf.

Om die reden zijn we ook heel transparant over onze eigen tarieven: de laadpas kun je gratis aanvragen door op onderstaande knop te klikken en te kiezen voor Registreren. De app van Electricea is eveneens gratis en kun je downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play Store. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder een QR-code die je met je smartphone kunt kiezen en je automatisch naar de Electricea app brengt. De Electricea laadpas werkt in heel Europa en kent geen abonnementskosten. Je betaalt slechts € 0,35 per laadtransactie, ongeacht het aantal kWh of de tijdsduur die je hebt geladen. En het maakt ons niet uit of je hebt geladen aan een AC of DC laadstations. Het transactietarief is altijd hetzelfde.

Let wel op in sommige Europese landen en bekijk vooraf het laadtarief. Zo wordt in Oostenrijk en Zwitserland vaak een laadtarief per minuut weergegeven in plaats van per kWh. Een publieke laadsessie kan daar dus flink oplopen. Laat het voertuig bij die publieke laadstations dus nooit langer aangesloten dan strikt noodzakelijk. Een auto laten 'overnachten' aan laadstation kan hierdoor een dure aangelegenheid worden.

Om vooraf duidelijk te hebben wat de laadkosten gaan zijn, is het dus belangrijk om een goede app bij je te hebben, waar de kosten van de laadtarieven duidelijk in worden getoond. Met de Electricea app heeft u dus letterlijk en figuurlijk een handige tool in handen om verrassingen te voorkomen. Als je de laadtransactie met de Electricea laadpas activeert, weet je ook dat je € 0,35 moet optellen bij de laadsessie en heb je dus direct inzichtelijk wat de kosten zijn. Ongeacht het land waar de laadtransactie plaatsvindt.
 

Gratis laadpas aanvragen